12 augusti 2009

dagarna går

Igår var jag och Aailah i Malmö hela dagen, fy så trötta vi var när vi kom hem!! Undrar vem som var tröttast av oss...
Först var vi hos kompis K och gick en promenad på lite mer än en timme i hennes områden, mysigt. Sedan körde jag och Aailah vidare till djursjukhuset där vi skulle på rehab, har aldrig varit på något sånt med någon hund innan så det va spännande vad som skulle hända och inte minst hur Aailah skulle reagera på det som hände.
Sjukgymnasten som mötte upp och tog hand om oss var jätte trevlig mot både mig och Aailah, hon förklarade saker bra och var himla lugn i sitt sätt. Där var jätte många spännande saker och dofter, Aailah undersökte varje vrå medans jag och sjukgymnasten pratade lite om vad vi skulle göra. Vi fick sedan prova på Treadmill som är skonsam träning på ett löpband i vatten, Aailah fick gå på löpbandet och jag stod framför henne för att försöka få henne att koncentrera sig på att gå... det va inte lätt!!!
När behållaren Aailah stod i började fyllas på med vatten tyckte hon det var jätte skoj att leka ju... så hon doppade ner hela huvudet i vattnet för att sedan stänka upp en massa på mig :-) Godis var ingenting som lockade henne till att titta framåt heller... men när hon fick en boll att hålla i så gick det super bra!!
Efter typ 5 minuter var hon jätte trött och ville sätta sig på löpbandet så då avslutade vi den övningen, hon fick då lite massage och stretching istället... det va super mysigt och hon somnade på madrassen :-)
Nästa gång vi ska dit är på fredag, då ska vi prova på vibrationsträning... ska bli roligt!!
Nu har vi lite hemläxor att göra under tiden + att vi fått börja använda sele istället för halsband så att Aailah när hon drar måste jobba med bakbenen istället för fram som hon gör i halsband.
Idag var jag först och tog nya blodprover på VC, läkaren ringde mig i måndags. Sist jag tog prover så hade jag ganska kraftig brist på B12 och folsyra, så nu ska jag ta extra tillskott av det ett par månader. Hade oxå blodbrist som kan bero på bristerna eller kanske har det påverkats av influensan som jag hade bara dagarna innan proverna togs.
Så nu tog jag nytt blodvärde och en massa annat som ska visa om jag saknar något ämne som gör att jag inte kan ta upp B12.
Nu har jag iallafall fått svar på denna oändliga och sjukt jobbiga trötthet, hoppas jag blir piggare nu med tabletterna!!
Sedan körde vi hem till mamma där vi gick en skön runda på gamla järnvägen (underbart mysig natur), sedan så somnade jag givetvis på soffan... kunde verkligen inte hålla ögonen öppna hur mycket jag än försökte :-(
Mamma bjöd sen på kotlett, potatisklyftor, sås och grönsaker... super gott!!!
Tack kära mamma!!
Med oss hem fick vi en bit västerbottenspaj till mig och några kycklingköttbullar till Aailah (mamma tycker att hon behöver lägga på sig lite runt magen). Mamma hittade oxå en sele som hon hade köpt till Affe, den passade perfekt på Aailah så nu slipper vi köpa en sådan.
Hoppas du har en skön vecka!!! Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen och för att jag inte skrivit något hos er på länge!! Hoppas ni förlåter mig :-)

2 kommentarer:

Tweety sa...

De är jätte fina!! Ett tips om ni är osäkra är att titta på Bolagret, de hade ganska mycket när jag var där sist (va ett litet tag sedan jag var där).
Är allt bra med dig/er/magen? :-)

Kramar

Skrivet av Lotta 2009-08-12 kl 21:19 tweety svarade 12 augusti 2009:
Ok, tack för tipset. Magen växer, blir nog igång satt innan pga att han redan är rätt stor :-)

Monachos sa...

Skönt att det verkar lösa sig med Aihla och problem. Vattenjympa är ju bra för oss alla sägs det :)

Nya bilden googlade jag fram och kände att den passade för stunden.

Och tack för tumhållningen. Jag har tillgång till lägenheten 1:a september så det börjar flyttas lite då men jag behöver få sålt och få handpenning för att kunna anlita en flyttfirma till alla stora tunga möbler som jag har. Så jag hoppas det var någon som kände YES när dom gick in i huset och vill bo här.

Och jag kämpar med att försöka lära mig att acceptera och stå ut med att ha fibro. Min hjärna och hjärta är inte alls med på detta och kämpar emot och kroppen får lida då jag tror att jag kan gå på som förr. Så gilla den gör nog ingen men det finns ju dom som accepterat den. Dit vill jag komma.

Fast jag ska kämpa mot den också!Och tänk om man kunde vinna över den! Vilken lycka!