27 januari 2009

Gammalt!!!

Nu sitter jag hemma hos mamma, hon är & jobbar så det är bara jag & Affe (hunden) som är hemma. Vi har varit ute på en mys-promenad & ska nu ha en myskväll framför tvn :0)
Mamma visade idag vad hon hade hittat i mormors rum... 3 böcker som är apgamla!!!
2 av dom är skrivna av mammas mormors mamma tror vi, i den ena finns recept blandat med annat, den andra innehåller b la vad hon hade i sin ägo, eller vad hon skulle ha med när de flyttade... vet inte riktigt.
Iallafall har hon skrivit med sån där vacker gammal text som är näst intill skit svår att läsa!!! Men så fint det är då!! Tänk om man kunnat skriva så....
Den 3.e boken är det mammas morfar som har skrivit, där är några fina dikter, vet inte om han själv kommit på dom eller om det är någon "känd".
Sen ser det ut som om han använt boken till att träna på stenografi... fattar ingenting!!!
Ska ta foto på några sidor i böckerna & lägga ut här sen så ni får ta del av det.
Såg på sista sidan i 3e boken vem mormor fått sin konstnärlighet ifrån, hennes pappa hade gjort en liten teckning som såg ut som om det kunde varit mormor som gjort den.
Tycker (som sagt) det är roligt med gamla saker & när man hittar sånt här är det ju toppen :0)
Mamma sa där fanns några brev oxå, ska ta en dag & kika på dom!!
Nu ska jag & Affe mysa!!! :0)
Ha det gott!!
Kram

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow vad fräckt att hitta så gamla böcker. Jag älskar oxå sådana saker som har historia. Du kan ju tänka dig så mycket grejor vi har hittat här på gården. Både det ena och det tredje. Det är helt fantastiskt roligt!