09 april 2009

Blåkulla

Skärtorsdagen har varit en dag fylld med diverse aktiviteter...
Upp tidigt för att vara på djursjukhuset klockan 08.50, där fick Aailah sin 12 veckors vaccination och blev även lite undersökt. Personalen kom ihåg oss från när vi var där då hon var så himla dålig, de verkade nästan lite chockade att hon mådde så bra och var så "stor".
Aailah trivdes på djursjukhuset, många kompisar och kisar att titta på, godis fick hon när det var dax för sprutan så hon märkte inte av att det stack till :-)
När vi kom hem blev det ingen direkt vila för då va det så fint väder så vi gick ut och vände upp och ner (bokstavligt talat) på trädgården, rabatterna var kantade med brädor... såna som tidigare suttit vid parkeringsplatser, det såg jag eftersom där fortfarande finns plåtskyltar med nummer på brädorna. Mer än hälften av brädorna var ruttna och det såg allmänt sunkigt ut så de åkte bort!! Ska nästa gång jag är i Halmstad ta hem en massa stenar att kanta rabatterna med. Mamma och B kom in om en sväng så jag fick lite hjälp att gräva... hade inte orkat allt själv!!!


När vi sedan satt inne och var allmänt rastlösa så ringde kompis K, hon var hos sin mamma som av grannen fått en stor kudde till hund. Eftersom hon har små hundar och de har sina liggplatser så ville hon inte ha kudden, jag och Aailah nappade och körde dit för att prova den. Det är en svart kudde med någon konstig fyllning som känns som luft :-) , den är 100*70 cm så Aailah lär kunna ha den som stor oxå.
Iallafall så har mamma A 4 små hundar, så det var fullt ös i huset... mycket bus blev det!!
Aailah var faktiskt störst på stället :-) Hon var lite rädd i början eftersom det kom 4 skällande hundar som alla ville hälsa på henne, men efter ett tag tuffade hon till sig och blev riktigt kaxig.


mor och dotter


Aailah hittade hos mamma A en liten rosa kudde med ordet princess på som hon tyckte om och så hittade hon en stor blå katt som piper... snälla A gav dom till Aailah eftersom hennes hundar inte gillar dom riktigt *stort tack*
Vi kom hem runt 20-tiden, gick in om grannen och pratade lite... trodde att vi skulle kunna ta en gemensam promenad vid 22.00... men icke!! Aailah är så trött att hon orkar knappt öppna ögonen så det får bli en trädgårdskiss ikväll :-)
Ja, jag är oxå trött som f-n så ska nog inte skylla allt på henne.
Kan inte låta bli att undra hur min kropp kommer att må efter denna dagen... huvudet känns iallafall okej nu, men panodilen intas med jämna mellanrum (trots den frånvarande verkan).
Måste ta tag i det där med migrän medicin nu... men glömmer mellan varven och när migränen kommer så går det bara inte att gå iväg till läkare, allt är så jobbigt då!!


En liten Aailah (stavas på annat sätt tror jag) i sin mys-nalle puh tröja :-)


Nu ligger min trötta tjej på sin nya kudde och tuggar lite halvhjärtat på ett ben, tror hon väntar på läggdax... klockan är lååångt över hennes tid nu!!
(Nu hoppade hon precis upp med framtassarna på sängen för att visa vad hon vill)
Får ta ut henne så vi kanske kan få lite "sovmorgon" imorgon och sedan ska jag lägga mig och mysa!!

Vad har ni gjort denna vackra skärtorsdag?? Har ni varit något på blåkulla??

Glad påsk & god natt önskar vi er!!!

(och du... glöm inte tävlingen där du kan vinna presentkort hos wishdesign!!)


2 kommentarer:

Miss M sa...

Men Gud vilken sötnos Aailah är *klappar*. Hon påminner så om min Tillie :) Är hon äkta lr en blandning! Såg dinn minnesmemorial till din andra hund & din vackra dikt *ryser*. Kom att tänka på min äslakde Gibzon som bara blev 4,5 år men som ständigt finns i mitt hjärta *glömmer dig aldrig*


Denna blogg kommer jag att följa :)

Snäckan sa...

Så härligt att Aailah är så frisk och pigg nu *glad för er skull*
Kan inte låta bli att skratta. Menar du att de satt upp plankorna utan att ta bort plåtmärkena med nummer på?? Ja, det finns många olika människor här i världen :-))
Hoppas du inte mår dåligt idag efter din aktiva Skärtorsdag.
Påskkramar!