31 januari 2009

Till er som kan!!!


Undrar om någon har förslag till mig på hur jag på annat vis än med sandpapper göra hörnskåpet shabby??Fick höra man kunde använda sig av stålull på ytorna, men vet inte riktigt... har inte fått till det när jag provat :0(Blir super, jätte, mega tacksam om någon har tips!!!

Min kärlek på promenad i Halmstad

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tipset är stålborste, sandpappersklossar för metall och så finns det kol i olika färger om du vill ha det rödare, gulare eller gråbrunt -lycka till :)

Anonym sa...

Hejsan goa Tradera vän! ;)
Åh vad jag njuter av din fina blogg. Ser att du har fullt upp! Vad kul! Ser att du redan har fått hjälp. .. Tänkte komma med ett annant litet tipps. Som du kan testa sedan om du vill. Det är att gnugga med ett sterinljus där du vill att möbeln skall "tappa" färgen. Innan du målar det vitt, eller vilken färg du nu vill ha. Det ger då ett mer naturligt slitage. Jag använder mig utav vattenbaserad vit grundfärg. Den är lätt att arbeta med. I bland så späder jag ut den med lite vatten så att det blir tunn som filmjölk i konsistensen. .. sandpapprar lätt mellan varven. Brukar räcka med tre varv ungerfär. Självklart har jag då en mörk färg som grund. Sedan så vaxar jag möblen eller lackar på ytor som ska tåla vatten. Sedan finns det ytterligere teknik att få fram det gammla nötta i en möbel. Med patinering ect. Jag har en utmärkt bra bok som jag kan rekommendera. Den heter "Måla gammalt på nytt sätt". Av Lena Holmsäter och Maria Lilliecreutz. Där finns fina tipps om hur man kan få sina möbler att bli som nya, eller nya att bli som gammla.
Oj, så svårt det var att förklara! Och jag surrar som vanligt, hihi. Men jag är säker på att du redan gör något sådant och att du förstår vad jag försöker medla. :)
Om du har frågor så vet du vad jag har för mailadress.
Nu ska jag lägga lillan och sedan ta hand om mannen i huser. Som har gått och fått feber...så synd om honom sååå.. ;))
Trevlig kväll! // Åsa.